Рејтинг: Нашата агенција имаше најпрецизни изборни прогнози

Во предизборието и во текот на кампањата, Агенција Рејтинг за потребите на „Фокус“ изработи анкети за повеќе општини како Аеродром, Карпош и Град Скопје, кои беа со висока прецизности и точно го предвидоа изборниот резултат во овие општини. -Анкетите остануваат најрелевантнат алтака за мерење на јавното мисење, особено ако се работат по строго утврдена методологија […]

Continue ReadingРејтинг: Нашата агенција имаше најпрецизни изборни прогнози

Анкета на Рејтинг и Фокус: Шилегов има предност од 4,1 отсто пред Трајановски

Агенција Рејтинг и „Фокус“ реализираа истражување на репрезенттивен примерок на Град Скопје од 800 испитаници. Податоците се собрани по пат на интервју лице в лице во периодот од 18 до 23 септември. Статистичката грешка во рамки на општиот примерок е 3,46 проценти. Главниот проблем со кој се соочуваат скопјани се се лошите патишта, улици и […]

Continue ReadingАнкета на Рејтинг и Фокус: Шилегов има предност од 4,1 отсто пред Трајановски

Анкета на Рејтинг и Фокус: Богоев има предност од над 10 отсто пред Јакимовски во Карпош

Новото истражување на Агенција Рејтинг за потребите на Фокус покажува победа на СДСМ и кандидатот на коалицијата во Карпош. Анкетата е изработена од 25 до 28 септември на примерок од 600 испитаници по пат на интервју лице в лице. Максималната статистичката грешка во рамки на општиот примерок е 3.9 проценти. Урбанистичкото планирање во општина Карпош […]

Continue ReadingАнкета на Рејтинг и Фокус: Богоев има предност од над 10 отсто пред Јакимовски во Карпош

Анкета Рејтинг и Фокус: Кандидатот на СДСМ, Златко Марин води за 4% пред Конески во Аеродром

Агенцијата Рејтинг и „Фокус“ реализираа низа истражувања на јавното мислење во периодот пред почетокот на изборната кампања за рејтинзите и шансите на кандидатите во повеќе поголеми општини. Сите истражувања се изработени со методот лице в лице, на примероци од 600 до 800 испитаници по општина. Во претстојниот период ќе ги објавуваме податоците за секоја општина […]

Continue ReadingАнкета Рејтинг и Фокус: Кандидатот на СДСМ, Златко Марин води за 4% пред Конески во Аеродром

Анкета на Телма и МЦМС: ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ изедначени

Само 0,8 проценти е разликата во рејтингот меѓу двете најголеми партии во земјава, се вели во најновата анкета која ја изработи агенцијата М-Проспект на барање на Телма и МЦМС. На прашањето доколку утре се одржат парламентарни избори за кого е најверојатно дека ќе го дадете гласот 24,5 отсто од граѓаните одговориле дека ќе гласаат за […]

Continue ReadingАнкета на Телма и МЦМС: ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ изедначени