Rating In The News

Анкета на „Рејтинг“: Мнозинство граѓани сметаат дека Заев би бил подобар премиер од Мицкоски

Мнозинство граѓани сметаат дека лидерот на СДСМ, Зоран Заев би бил подобар иден премиер од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски,…
Read More

Рејтинг: Нашата агенција имаше најпрецизни изборни прогнози

Во предизборието и во текот на кампањата, Агенција Рејтинг за потребите на „Фокус“ изработи анкети за повеќе општини како Аеродром, Карпош и Град Скопје, кои беа со висока прецизности и точно го предвидоа изборниот резултат во овие општини. -Анкетите остануваат најрелевантнат алтака за мерење на јавното мисење, особено ако се работат по строго утврдена методологија […]
Read More

Анкета на Рејтинг и Фокус: Шилегов има предност од 4,1 отсто пред Трајановски

Агенција Рејтинг и „Фокус“ реализираа истражување на репрезенттивен примерок на Град Скопје од 800 испитаници. Податоците се собрани по пат на интервју лице в лице во периодот од 18 до 23 септември. Статистичката грешка во рамки на општиот примерок е 3,46 проценти. Главниот проблем со кој се соочуваат скопјани се се лошите патишта, улици и […]
Read More

Анкета на Рејтинг и Фокус: Богоев има предност од над 10 отсто пред Јакимовски во Карпош

Новото истражување на Агенција Рејтинг за потребите на Фокус покажува победа на СДСМ и кандидатот на коалицијата во Карпош. Анкетата е изработена од 25 до 28 септември на примерок од 600 испитаници по пат на интервју лице в лице. Максималната статистичката грешка во рамки на општиот примерок е 3.9 проценти. Урбанистичкото планирање во општина Карпош […]
Read More

Кои анкетари беа најточни на минатите избори: Најтoчна беше агенцијата Рејтинг

Автор: Роберт Несими Наредните месец и пол, Македонија повторно ќе ги помине под изборна треска. На 15 и на 29 октомври ќе се одржат првиот и вториот круг од локалните избори, а во меѓувреме граѓаните повторно ќе треба да ги следат сите придружни феномени на изборните циклуси. Значаен дел од тоа се анкетите, вообичаено најконфузниот […]
Read More

Анкета Рејтинг и Фокус: Кандидатот на СДСМ, Златко Марин води за 4% пред Конески во Аеродром

Агенцијата Рејтинг и „Фокус“ реализираа низа истражувања на јавното мислење во периодот пред почетокот на изборната кампања за рејтинзите и шансите на кандидатите во повеќе поголеми општини. Сите истражувања се изработени со методот лице в лице, на примероци од 600 до 800 испитаници по општина. Во претстојниот период ќе ги објавуваме податоците за секоја општина […]
Read More

АРХИВА Локални избори: Дали ВМРО-ДПМНЕ ќе се врати или СДСМ ќе ја зацврсти власта?

Текстот е објавен на 14 јули, 2017 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1136 Пишувал Никола СПАСОВ Од резултатите на локалните избори, кои се веќе закажани за 15 октомври, во голема мера ќе зависи стабилноста на сегашната влада и коалиција и ќе го одреди текот на политичките случувања во периодот потоа. На нив ВМРО-ДПМНЕ гледа […]
Read More